Köşk Adnan Büyükdeniz hakkında inceleme başlattı

Haber Giriş : 24 Mart 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, adı Merkez Bankası Başkanı adayları arasında geçen Albaraka Türk'ün Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz ile Başkan Yardımcısı olarak kararnamede adı geçtiği bildirilen DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir için inceleme başlattığı öğrenildi. Sezer'in Çankaya bürokratlarına Büyükdeniz'in hem özgeçmişi hem de Albaraka Türk'teki göreviyle ilgili ayrıntılı rapor hazırlama talimatı verdiği bildirildi. Sezer'in, Büyükdeniz'le ilgili olarak sadece özgeçmişini değil, uzun yıllar tepe noktasında yöneticilik yaptığı Albaraka Türk'teki icraatlarıyla ilgili de inceleme yapılmasını istediği öğrenildi.

RAPORLARI BEKLİYOR

Sezer'in talimatı üzerine ilgili kurumlar nezdinde rapor için çalışma başlatıldı. Sezer, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne gelen raporları önce hukuk danışmanlarına inceletiyor, ardından da kendisi inceleme yapıyor.

Sezer, kararını, bu inceleme sürecinden sonra veriyor. Sezer, bugüne kadar kendisine gelen tüm atama kararnameleri için benzer yöntemi uyguladı. Atamalar konusunda çok hassas olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Sezer, ?liyakat' ile ?laikliğe ve cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılığı' en önemli atama kriterleri olarak sayıyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber